Aanbod

   

Een lichte doch heilzame vorm van verslaving
is niet
uitgesloten

 

   
 

  Draaicursussen

 

Een draaicursus duurt 20 uren.  Tijdens deze 20 uren breng ik de basisbeginselen bij.  Dit betekent het centreren van de klei rond het middelpunt van de schijf en het openen en optrekken tot een cilinder.  Wie dit onder de knie en in de vingertoppen heeft, kan verder gaan met de vormgeving.  De ervaring leert dat een groot deel van de cursisten één of meer vervolgcursussen aan de eerste toevoegt, een lichte  doch heilzame vorm van verslaving is niet uitgesloten.

meer info


 

  Workshops

De mogelijkheid bestaat dat ik vijf draaischijven en de nodige klei in de wagen laad en ergens ten velde een workshop kom geven. Of het nu gaat om scholen grabbelpas-activiteiten of andere.
De prijs bedraagt dan 75 euro per uur en een kilometervergoeding van 0,30 euro.
(BTW niet inbegrepen)

meer info via email


  Verjaardagsfeestje

Groepen van maximum 10 kinderen kunnen bij ons een verjaardagsfeestje komen vieren, waarbij 1,5 uur gedraaid word en 1,5 uur een andere activiteit wordt aangeboden (met klei, speksteen of andere).
Eventuele drankjes of versnaperingen worden door de ouders meegebracht.  Prijs: 150 euro

meer info via email


  Vakantiecursussen

Een weekje pottenbakken tijdens de vakantie in't Rolleken in Lille. Of de mooie ervaring van het leren pottendraaien combineren met een verblijf  op een prachtige plek in het buitenland?

meer info


  Centreer U-zelf Therapie is een groot woord, maar het is wel duidelijk dat de activiteit van het pottendraaien, met name het centreren of organiseren van de klei rond het middelpunt, alleen maar mogelijk is indien men vanuit het eigen middelpunt kan vertrekken (ook wel Hara genoemd).  Voor al wie op zoek is naar dit middelpunt in zichzelf, en wie is dat niet, kan pottendraaien een ondersteunende activiteit zijn.
Ervaring leert ook dat zogeheten ADHD kinderen ten zeerste gebaat zijn bij de concentratie die het centreren vereist. Specifieke vragen in dit opzicht kunnen in overweging genomen worden. Een prijs zal dan in gezamenlijk overleg worden bepaald.
.

meer info via email


 

Welkom Jan atelier aanbod galerij info/contact links